Martan mokapala: Tönkkösokeroitua mehua

Olen niin tehomartta, että kun keitän omenamehua, hyödynnän mäskin vielä hilloon. Se onnistuu, kun ottaa ompuista ennen mehustamista kannat, siemenkodat ja huonot pinnat pois. Olen oppinut konstin mummultani.
Eräänä syksynä keitin omenoista seitsemän litraa mehua. Kippasin sekaan sokeria ja pullotin mehun lasipulloihin.
Seuraavaksi siirsin omenamäskin toiseen kattilaan, surautin sen sauvasekoittimella sileäksi ja keitin hilloksi. Sitä tuli nelisen litraa.
Kun myöhemmin yritin kaataa mehua lasiin, se ei tullut pullosta ulos. Hillo puolestaan oli hyvin vetistä.
Olin vahingossa laittanut mehuun hillosokeria ja hilloon tavallista sokeria.
Kaivelin omenahyytelöä pullosta villapaitojen neulomiseen tarkoitetulla puikolla ja totesin, että palaset maistuvat ihan hyviltä. Loput hyytelöt menivät kuitenkin roskiin, koska ei niitä kukaan jaksanut enempää kaivella.
Hillon söimme puuron ja lättyjen päällä. Hyvää se oli, vaikka olikin löysempää kuin mihin olemme tottuneet.
Jälkeenpäin olen saanut kuulla sisaruksiltani, että käytän vähän tönkömpää sokeria.
Sokerit sekaisin, 52
Mikä mokapala?
Moni martta on kätevä, pätevä ja etevä. Mutta joskus marttakin mokaa. Puuro palaa pohjaan, viherkasvi kuukahtaa kuivuuteen, villapaidat kutistuvat kuumassa pesuohjelmassa… Aluksi se kiukuttaa, vähitellen hymyilyttää, ja kun aikaa kuluu, voi sen jo jakaa toisillekin.
Martan mokapala ei naureskele kenenkään kustannuksella, vaan kertoo enemminkin, että tekevälle sattuu. Ja jos hyvin käy, niin virheistä myös oppii.
Martan mokapala ei naureskele kenenkään kustannuksella, vaan kertoo enemminkin, että tekevälle sattuu. Ja jos hyvin käy, niin virheistä myös oppii. Paljasta meille mokasi
Sinua saattaa kiinnostaa myös

Arpelan Martat ilahduttavat lähiseudun perheitä vauvaboksilla

Lempeää ja mureaa
